Alimentele ideale pentru un somn odihnitor

0
16

Activitățile din timpul zilei sunt realizate mai repede și eficient dacă în timpul nopții am avut un somn odihnitor. În plus, cercetările arată că calitatea somnului este, într-adevăr, legată în mod direct de mâncarea pe care o mâncăm înainte de culcare. Anumite alimente pot fi clasificate ca „inductori de somn”, în timp ce există alte produse care pot fi clasificate în categoria ”alungători de somn”.

Cereale

Cerealele pot fi gustarea de dinainte de somn. Iată de ce! Cerealele integrale în combinaţie cu laptele sunt o sursă excelentă de calciu şi carbohidraţi. Aceste substanţe nutritive induc starea de somnolenţă fără a provoca balonare sau senzaţie de prea plin.

Migdale

Migdalele conţin triptofan şi magneziu, două substanţe nutritive care reduc stresul şi îmbunătăţesc funcţia musculară. În plus, sunt eficiente pentru menţinerea sănătăţii inimii, dar şi pentru inducerea stării de somnolenţă.

Spanac

Una dintre legumele care induc starea de somn este spanacul, care este sursă importantă de acid folic, magneziu și vitamine (B6 și C), aminoacizi ca glutamină. Toate aceste substanțe nutritive induc starea de somn, iar tu te vei trezi a doua zi mult mai odihnită.

Banană

Pe lângă faptul că este sursă excelentă de potasiu și magneziu, banana conține și triptofan – substanță nutritivă care joacă un rol important în stimularea hormonilor de somn, serotonină și melatonină. Așadar, data viitoare când ai poftă de o gustare înainte de culcare alege o banană și vei vedea cât de bine vei dormi.

Miere

Pentru un somn odihnitor, mănâncă o lingură de miere înainte de culcare. Știi cum te ajută? Mierea relaxează mușchii corpului stimulând melatonina și alți hormoni care au efecte pozitive asupra creierului. Mănâncă o lingură de miere sau bea o cană de lapte cu puțină miere.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este sursă de serotonină, hormon care relaxează mușchii din întregul organism, ajutându-te să te simți mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.