Anunțul Primăriei ]n cazul Uber: Guvernul vrea să păstreze compania pe piață

0
30

Majoritatea aflată la guvernare are în lucru un proiect de lege prin care va fi reglementată activitatea de transport, cu referire inclusiv la servicii de transport de tipul platformei Uber.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Potrivit surselor citate, guvernanții nu se opun acestui tip de serviciu, în special din perspectiva faptului ca Uber este unul din cei mai importanți plătitori de TVA din sectorul transporturilor.

”Uber este unul din cei mai buni plătitori de TVA, pe de o parte. Pe de altă parte, situația legală a acestui tip de platforme trebuie reglementată prin lege. A fost dată deja în lucru elaborarea unei astfel de legi, iar aceasta va fi adoptată la nivel de Parlament”, au declarat sursele menționate.

Curtea de Justiție a UE a decis, miercuri, într-un proces deschis de o asociație a șoferilor de taxi din Barcelona, să serviciile furnizate de compania de ridesharing Uber sunt încadrate drept „serviciu în domeniul transporturilor” și sarcina de a reglementa condițiile prestării unor asemenea servicii revine statelor membre.

Cu o zi înainte, Primăria Capitalei a decis că în București pot desfășura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizați care au dispecerat autorizat de municipalitate. După decizia Primăriei București, Uber a transmis că, la o primă vedere, modificările nu afectează servicii ca Uber, dar că analizează situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.