Cele mai întâlnite boli care nu prezintă simptome

0
21

Există câteva boli tăcute care nu prezintă niciun simptom și de cele mai multe ori sunt depistate târziu, în stadiile avansate. Vizitele periodice la medic, atenția acordată propriului organism și cunoașterea istoricului familial te ajută să depistezi din timp posibilele afecțiuni.

Tromboză venoasă profundă

Aceasta debutează cu un cheag de sânge aflat în interiorul sistemului venos, localizat adeseori la nivelul membrelor inferioare. Poate bloca circulația sângelui către plămâni, o afecțiune cunoscută sub denumirea de embolie pulmonară, care creează probleme serioase de sănătate, ducând uneori chiar și la deces.

Cancer pancreatic

Deoarece simptomele precum icterul, durerile în zona superioară a abdomenului, pierderea în greutate apar în fazele avansate, cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Cele mai predispuse sunt persoanele obeze, care fumează sau care au un membru de familie care a avut cancer pancreatic.

Infarct miocardic

Atacul de cord are loc atunci când rezervele de sânge care ajung către inimă sunt întrerupte. Simptomele pot varia, de a dureri în piept până la dificultăți de respirație sau stări de amețeală. Îngrijorător, aproximativ 25% din cazurile de atac de cord nu prezintă simptome și sunt întâlnite cel mai frecvent la persoanele trecute de vârsta a doua sau la cei care suferă de diabet.

HIV

Virusul care cauzează sindromul imunodeficienței dobândite nu prezintă de obicei simptome, adeseori fiind confundat cu o răceală. Persoanele infectate cu HIV pot transmite mai departe virusul și altor persoane prin contact sexual sau prin intermediul acelor hipodermice. Acesta poate fi depistat prin intermediul analizelor de specialitate, de aceea este bine să mergi la un consult.

Diabet

Această afecțiune care afectează o mare parte din populație poate rămâne nediagnosticată o bună perioadă de timp din cauza simptomelor pe care le prezintă, precum setea excesivă, urinarea frecventă, starea accentuată de iritabilitate, care de cele mai multe ori pot da impresia că sunt consecințele unui stil de viața dezechilibrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.