De astăzi intră în vigoare noile măsuri de securitate pentru zborurile către SUA

0
19

Joi intră în vigoare măsuri mai stricte de securitate pentru zborurile către Statele Unite.

Liniile aeriene precizează că pasagerii vor fi controlaţi mai strict, conform noilor cerinţe ale autorităţilor americane. În unele cazuri, vor avea loc scurte interogatorii legate de securitate, la înregistrare (check-in) sau la porţile de îmbarcare. Prin urmare, sunt posibile întârzieri ale zborurilor.

Noile măsuri vor afecta zilnic aproximativ 325.000 de pasageri şi 2100 de zboruri comerciale cu destinaţia SUA operate de 180 de linii aeriene, de pe 280 de aeroporturi din 105 ţări.

Administraţia SUA pentru Securitatea Transporturilor (TSA) permite unor linii aeriene perioade suplimentare pentru a se conforma procedurilor de intervievare a pasagerilor, dacă planurile de securitate sunt aprobate până joi. Lucy Martinez, purtătoare de cuvânt a TSA, a declarat miercuri că autoritatea americană „va continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii noştri din aviaţie şi va verifica implementarea corectă a tuturor măsurilor sporite de securitate”.

Regulile au fost anunţate de Statele Unite în iunie şi prevăd printre altele renunţarea începând din iulie la interdicţia privind îmbarcarea cu dispozitive electronice în aeronavele care decolează de pe 10 aeroporturi din opt ţări din Orientul Mijlociu şi nordul Africii. Restricţiile fuseseră implementate de teamă că în laptopuri şi alte echipamente pot fi ascunşi explozivi. Ele ar putea fi reintroduse de la caz la caz pentru liniile aeriene care nu adoptă proceduri mai stricte de securitate.

Dintre companiile aeriene europene, Lufthansa a anunţat marţi că noile măsuri vor fi implementate începând de joi, iar pasagerii se pot aştepta la interviuri la înregistrare sau la îmbarcare. Pasagerilor liniei Swiss din grupul Lufthansa li s-a cerut să se prezinte pentru înregistrare cu 90 de minute înaintea plecării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.