Flacăra olimpică a ajuns în Coreea de Sud

0
26

Flacăra olimpică a sosit miercuri în Coreea de Sud, cu 100 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, pe fondul vânzărilor modeste de bilete și a amenințării nord-coreene, informează AFP și Yonhap.

Medaliata cu aur la patinaj artistic Kim Yu-Na și ministrul sud-coreean al Sportului au transportat flacăra care lumina în interiorul unei lămpi de securitate, pe aeroportul din Incheon, după ce au coborât din avionul care a adus din Grecia delegația sud-coreeană, compusă din 16 membri.

„Astăzi este o zi foarte importantă și simbolică a muncii și pasiunii pe care le-am consacrat organizării unuia dintre evenimentele sportive cele mai pasionante organizate vreodată în țara noastră”, a declarat președintele Comitetului sud-coreean de organizare, Lee Hee-Beom.

„Dorim ca ștafeta flăcării olimpice să vă conecteze la jocuri și să stârnească pasiune și entuziasm în fiecare colț al Coreei”, a adăugat oficialul de la Seul.

Olimpiada de iarnă de anul viitor, care va avea loc în perioada 9-25 februarie, generează pentru moment un interes destul de redus în ceea ce privește cumpărarea de bilete, pe fondul amenințării venite din partea Coreei de Nord, țară care dispune de arme nucleare și se află la doar 80 km de PyeongChang, de cealaltă parte a zonei demilitarizate care divizează peninsula coreeană.

Aproximativ 7.500 de persoane au fost selecționate pentru a purta flacăra olimpică pe traseul de 2.018 km care va traversa Coreea de Sud. Prima purtătoare a torței va fi patinatoarea You Young (13 ani), care nu va participa la Jocuri, din cauza vârstei sale foarte mici.

Aproximativ 1,18 milioane de bilete sunt puse în vânzare pentru cele două săptămâni de competiție, până în prezent fiind vândute doar 180.000 de bilete la nivel internațional, în timp ce sud-coreenii au cumpărat la rândul lor ceva mai mult de 160.000 de tichete.

Vânzările de bilete în Coreea de Sud sunt mai ridicate pentru evenimente precum finalele de la hochei pe gheață și sporturile tradiționale sud-coreene, precum patinajul viteză pe pistă scurtă (short-track) sau patinajul artistic.

Însă pentru disciplinele mai puțin populare, precum cele de sanie sau schi fond, vânzările de tichete sunt reduse, generând temeri legate de posibilele imagini cu locuri goale în tribune, care vor putea fi văzute în întreaga lume.

În fața unei astfel de perspective, băncile și autoritățile regionale, alături de Ministerul Educației au căzut de acord să achiziționeze bilete pentru a umple arenele olimpice dacă va fi nevoie, au declarat pentru AFP unii membri ai comitetului de organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.