Fondurile europene, în pericol. Ministrul Transporturilor, băgat în ședință!

0
8

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că pe 21 mai se va întâlni cu Corina Creţu, după ce comisarul european i-a transmis, pe 25 aprilie, o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajării fondurilor UE,

„Acea scrisoare este o evaluare a activităţii din punct de vedere al Transporturilor pentru anul trecut. Pe 21 voi avea o întâlnire cu doamna comisar la Bacău. Am vorbit cu ministrul Transporturilor pentru a vedea cum accelerăm procesul de absorbire a fondurilor europene”, a declarat Dăncilă.

Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, Corina Crețu a explicat că această scrisoare face parte dintr-o procedură standard a Comisiei Europene, astfel de documente fiind transmise în toate țările membre, dat fiind că există întârzieri și risc de dezangajare, la jumătatea acestui exercițiu bugetar.

”Scrisoarea a fost trimisă în luna aprilie și face parte dintr-o procedură standard de colaborare între Comisie și statele membre. Noi facem acest lucru pentru că ne aflăm la jumătatea exercițiului bugetar 2014-2020 și dorim ca statele membre să știe că avem toată disponibilitatea de colaborare, pentru o mai bună atragere a fondurilor europene. Motivul acestor scrisori, trimise tuturor statelor membre, este să atragem atenția asupra întârzierilor care există și mai ales să limităm riscul de dezangajare.

Rolul meu nu este de a critica pe nimeni, noi dorim să colaborăm cu toate statele membre, inclusiv cu România. Aș dori ca în țară acest subiect să nu se politizeze, ci să constituie un semnal de alarmă, în așa fel încât în a doua jumătate a actualului exercițiu bugetar să crească viteza de absorbție a fondurilor europene. Eu am un singur obiectiv, în calitate de comisar european: să ajut fiecare stat să aibă o absorbție cât mai bună, să evităm riscul dezangajărilor. Cred că se vede foarte clar din scrisoare că abordarea mea este una constructivă, o abordare prin care dorim să ajutăm statele membre”, a declarat Corina Crețu, pentru STIRIPESURSE.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here