Guvernul Tudose criticat dur, chiar din interiorul coaliţiei: ‘Lucrurile trebuie să se ducă la îndeplinire umăr la umăr…’

0
18

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă a resimţit o anumită „asimetrie” în ceea ce priveşte voinţa politică privind reforma în Justiţie, în favoarea unei implicări mai mari din partea Parlamentului în raport cu Guvernul, precizând că aceste lucruri trebuie duse la îndeplinire „umăr la umăr, legislativul şi executivul”.

„Dacă veţi face o evaluare a declaraţiilor, atitudinilor şi acţiunilor pe care le-a dus Parlamentul în această privinţă şi liderii partidelor politice, iar pe de altă parte declaraţiile, atitudinile şi acţiunile Guvernului, în primul rând la nivel de prim-ministru, observăm o anumită asimetrie în favoarea unei implicări mai mari din partea Parlamentului. Noi dorim ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Avem, de pildă, adaptarea legislaţiei privind prezumţia de nevinovăţie la standardele europene, chestiunea modificării codurilor în spiritul deciziilor Curţii Constituţionale. Lucrurile acestea trebuie să se ducă la îndeplinire umăr la umăr, legislativul şi executivul. Pentru că, până la urmă, executivul este cel care aplică legile Parlamentului”, a declarat Vosganian, după şedinţa Biroului Politic Executiv al partidului.

În ceea ce priveşte legile din domeniul economic, Vosganian a afirmat că programul de guvernare trebuie să aibă şi calitatea de a „nu surprinde”.

„Noi am spus clar colegilor noştri, cu toată politeţea şi respectul pe care le acordăm partidelor de coaliţie, că programul de guvernare, dincolo de celelalte calităţi care au în vedere performanţa politicilor publice, să aibă şi calitatea de a nu ne surprinde. Adică am dori să nu se repete experienţa de la învestirea cabinetului anterior Tudose, când programul de guvernare a introdus elemente noi care ar fi necesitat o consultare ALDE şi o pregătire mai bună. Ceea ce dorim noi este ceea ce se numeşte un mod de evaluare mai temeinic, mai previzibil şi mai argumentat al proiectelor legislative”, a subliniat liderul ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.