HTC lansează un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain

0
29

HTC şi-a anunţat intenţia de a lansa un smartphone care foloseşte tehnologia Blockchain, urmând a fi unul din primii producători importanţi de smartphone-uri care să producă un astfel de produs.

Anunţul a fost făcut de şeful diviziei care se ocupă de casca de realitate virtuală Vive, Phil Chen, cel care conduce şi echipa care lucrează la smartphone-ul bazat pe Blockchain. În cadrul conferinţei Consensus 2018 de la New York, conferinţă dedicată iniţiativelor din domeniul Blockchain, Chen a anunţat că viitorul smartphone al companiei se va numi Exodus.

Exodus va oferi un portofel electronic universal şi suportul hardware necesar pentru monede virtuale şi aplicaţii descentralizate. Vor putea fi tranzacţionate cele mai importante crypto-monede, inclusiv Bitcoin şi Etherium.

În viziunea HTC, smartphone-urile sale vor constitui noduri ale unei reţele bazate pe tehnologia Blockchain, în care utilizatorii vor putea tranzacţiona monede virtuale între ei, fără a apela la vreun intermediar.

Deşi nu a fost anunţat un preţ pentru viitorul smartphone cu suport Blockchain al companiei Taiwaneze, Phil Chen a spus că HTC ia în considerare posibilitatea achiziţionării acestuia inclusiv cu monede virtuale.

HTC nu este primul producător important care plănuieşte lansarea unui astfel de smartphone. Huawei cochetează cu aceeaşi idee şi este o chestiune de timp până când şi alţi producători de smartphone-uri vor urma acest trend.

Primul smartphone bazat pe tehnologia Blockchain se numeşte Finney, este produs de compania elveţiană Sirin Labs şi costă 1.000 de dolari.

sursa: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.