Invazie de meduse pe litoral

0
64

Fenomen ciudat pe litoral. Plaja din Mamaia a fost astăzi invadată de meduze uriaşe aduse din larg de valurile extrem de puternice. Specialiştii pun totul pe seama temperaturilor scăzute. De altfel, un fenomen similar s-a înregistrat şi în urmă cu doi ani, tot pe plaja din nordul litoralului Mării Negre.

Peisaj neobişnut pe plaja din Mamaia. La tot pasul, nisipul este împânzit de meduze de dimensiuni considerabile. Au ajuns aici din cauza temperaturilor scăzute din largul Mării Negre. Curenţii au fost cei care le-au aruncat pe ţărm.

Florin Timofte, director tehnic INCDM: „Nu sunt periculoase pentru om, dar nu e bine să te joci cu ele pe malul apei.” Mai ales dacă le atingi, iar apoi pui mâna la ochi. Te poţi alege şi cu o infecţie.

La malul mării, vântul a bătut atât de tare încât nisipul a fost adus fie pe faleză sau chiar pe şosea. Meduzele nu au fost singurele care au ajuns pe plajă. În apropiere de Năvodari a fost găsit şi un delfin, care a eşuat tot din cauza temperaturii scăzute a Mării Negre. De altfel, vântul va continua să bată cu putere la malul mării şi în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.