Iohannis îl bagă în ședință pe ministrul de Externe

0
19

Administratia Prezidentiala informează că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, se va afla la Palatul Cotroceni, marţi, 15 mai, de la ora 11.00, pentru întâlnirea solicitată de preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că îl va invita pe Meleşcanu la Cotroceni pentru a explica raţiunea din spatele deciziei MAE de a bloca o declaraţie comună a UE de condamnare a mutării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. El a mai subliniat că ambasada României nu poate fi mutată la Ierusalim fără acordul său.

„În ceea ce priveşte cea mai recentă speţă, declaraţia care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă al UE, o să îl chem pe ministrul de Externe, ca să îmi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat. În privinţa mutării ambasadei nu s-a făcut absolut niciun pas, în nicio direcţie. Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu. Punct! Indiferent cine ce spune”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a precizat că prin blocarea declaraţiei Serviciului European de Acţiune Externă, România este „readusă în marginea Uniunii”, în ciuda faptului că românii nu îşi doresc abordări euro-sceptice sau anti-europene. El a mai apreciat că PSD are o guvernare „contraperformantă”, „după ureche”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.