MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Spania

0
30

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei cu privire la peste o sută de incendii active de vegetaţie, dintre care 16 sunt situate în proximitatea unor aşezări umane, ce afectează zone din Regiunea Galicia, aflată în nord – vestul ţării. 
Potrivit unui comunicat transmis marţi de MAE, valul de incendii s-a soldat, până la acest moment, cu însemnate pagube materiale.

Autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi ale forţelor de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zonele afectate şi să respecte strict instrucţiunile autorităţilor spaniole.

În situaţii deosebite, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă ”112”.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi Consulatului General al României la Bilbao: +34608956278, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bilbao.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în ”App Store” şi ”Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.