MAI angajează din surse externe

0
23

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi seara, la Sibiu, că va continua să facă angajări din surse externe în structurile MAI.

Întrebată de jurnalişti dacă se vor mai face angajări din surse externe, Carmen Dan a răspuns: „Da, bineînţeles că se vor mai face. Cam tot ce promitem se şi întâmplă. Am adoptat deja memorandumul de angajare din sursă externă. A fost o discuţie serioasă şi cu colegii, la Braşov. Se lucrează la proiecţia bugetară”.

 

Carmen Dan doreşte însă întărirea Poliţiei Române, a Jandarmeriei, a Pompierilor şi a celorlalte structuri ale MAI „prin oameni care au trecut prin şcoală”.

„Sunt două planuri: cel al reducerii deficitului prin aducerea de resursă umană din surse externe şi acela de reducere a deficitului prin creşterea cifrei de şcolarizare. Eu cred că regula generală trebuie să fie aceea de a întări Poliţia Română, Jandarmeria şi Pompierii şi structurile Ministerului Afacerilor Interne prin oameni care au trecut prin şcoală”, a mai spus ministrul Carmen Dan.

Aceasta a asistat aproape o oră, joi, la mai multe demonstraţii susţinute de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale la Centrul Chinologic din Sibiu, unde se pregătesc cadre din 12 judeţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.