NATO și Japonia cer puterilor lumii să crească presiunea asupra Coreei de Nord

0
19

Premierul japonez Shinzo Abe şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au convenit marţi că este important să se crească ‘la maximum’ presiunea internaţională asupra Phenianului în încercarea de a pune capăt ameninţării nucleare şi balistice nord-coreene, relatează dpa.

Acordul reprezintă o ‘realizare semnificativă’, a declarat premierul Abe în cadrul unei conferinţe de presă comune după întrevederea cu Stoltenberg.

Împărtăşesc opinia cu secretarul general Jens Stoltenberg că, în acest moment, este necesar să creştem la maximum presiunea, mai degrabă decât dialogul, pentru a forţa Coreea de Nord să renunţe la toate programele sale nucleare şi balistice’, a spus Shinzo Abe.

La rândul său, Stoltenberg a declarat că programele nucleare şi balistice ale Coreei de Nord ‘reprezintă o ameninţare globală, care necesită un răspuns global’.

‘Coreea de Nord trebuie să-şi abandoneze programele şi să pună în aplicare denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea’, a mai spus Stoltenberg.

‘Premierul Abe şi cu mine suntem de acord că este necesară o presiune internaţională puternică pentru a determina Phenianul să urmeze o cale responsabilă pentru a găsi o soluţie paşnică’, a mai spus el.

În timpul vizitei sale de patru zile în Japonia, Stoltenberg a avut luni discuţii cu ministrul de externe nipon Taro Kono şi cu ministrul apărării Itsunori Onodera. El va merge miercuri în vizită în Coreea de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.