O companie germana face o investiție uriașă și angajează sute de oameni în Romania

0
38

O fabrică în care se va investi 10 milioane de euro va fi construită în România. Unitatea ar urma să înceapă producția în toamna acestui an. Sute de locuri de muncă vor fi create! 

Reprezentanţii companiei Wielputz Automotive din Germania au semnat, miercuri, contractul de închiriere a 3 hectare de teren în High-Tech Industry Park, platformă economică a Consiliului Judeţean, pentru construirea unei fabrici de subansamble auto, investiţie de 10 milioane euro, care ar urma să înceapă producţia la 1 septembrie acest an.

Cu acest prilej, managerul firmei germane, Volker Schlegel, a dezvăluit că reprezentanţii societăţii caută de mai mult timp un loc nou de producţie pentru prima investiţie în străinătate, pentru că în Germania nu se mai po

„Căutam de ceva timp o locaţie nouă de producţie în România şi am avut primele discuţii în judeţul Mureş şi acum două luni am fost prima oară în Dolj şi am căutat aici şase locaţii. Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie aici în Craiova. Şi acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru locaţia din High-Tech Park. Firma are o tradiţie de peste 100 de ani, paleta de produse porneşte de la sisteme simple, îndoire fire de metal, până la sisteme de alimentare sau răcire high- tech pentru motoarele de combustie. Clienţii noştri principali sunt toate firmele de renume mondial Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors, Ford. Trebuie să spunem deschis că în Germania nu ne mai putem extinde şi de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie”, a spus Schlegel.

De asemenea, el a precizat că, la Craiova, firma are posibilitatea de a creşte, de a se extinde cu produsele, iar pe terenul pe care l-a închiriat va construi o hală nouă şi vor fi create 500 de locuri de muncă, destinate în cea mai mare parte femeilor, care vor putea lucra ca montatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.