O mare parte din șantierul naval Mangalia a fost cumpărată de olandezi

0
30

Dacă stăm să aruncăm o privire peste marile companii de stat, în glorie altă dată, vom ajunge la concluzia că acestea au fost vândute la prețuri de nimic. Și probabil că dacă vom continua în acest fel, nu va mai trece prea mult timp până când România va rămâne fără nimic.

Șantierul naval din Mangalia nu mai este demult al românilor, mai exact din 1997, când Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA a fost constituită ca o societate mixtă româno-coreeană, cu un capital social de 103,92 milioane dolari, din care 53 milioane (51% din acţiuni) aparţinând Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. şi 50,92 milioane dolari (49% din acţiuni) aparţinând societăţii Şantierul Naval 2 Mai Mangalia.

Acum, cel mai mare constructor de nave din Olanda – Damen Shipyards Group – a anunţat vineri că a încheiat un acord cu grupul sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziţionarea unei participaţii majoritare în şantierul naval Mangalia, potrivit unui comunicat al companiei olandeze.

Prin această achiziţie, Damen îşi va întări activităţile internaţionale de construire şi reparare de nave. Compania olandeză deţine în România şantierul naval Galaţi.

Autorităţile de concurenţă din România au aprobat deja preconizata tranzacţie. Mai mult, se desfăşoară întâlniri constructive cu Guvernul român privind viitoare cooperare în Mangalia şi dezvoltarea industriei navale româneşti, a informat Damen, citat de money.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.