Premierul britanic Theresa May: A creat un plan prin care vrea să apere capitalismul de capitalişti

0
22

Premierul britanic Theresa May a creat un plan prin care vrea să apere capitalismul de capitalişti, după prăbuşirea, săptămâna trecută, a companiei de construcţii Carillion, care a pus în pericol proiecte din sectorul public, de la infrastructura rutieră la spitale, transmite Bloomberg, conform news.ro.

Într-un articol publicat în jurnalul Observer, May a promis noi reguli pentru directorii ”care încearcă să îşi umple buzunarele proprii punând în pericol pensiile angajaţilor”.

Ea a atacat cultura corporatistă ”a bonusurilor mari obţinute prin punerea pe primul plan a profitului imediat, în locul succesului pe termen lung”.

Potrivit publicaţiei, noile reguli ar putea include amenzi pentru directori, sau acordarea autorităţilor de reglementare a dreptului de a bloca preluările care pun în pericol pensiile angajaţilor.

Falimentul Carillion a declanşat o dezbatere în Marea Britanie despre cum sunt conduse companiile şi măsura în care guvernul depinde de companii pentru serviciile publice pe care le oferă.

Marea Britanie cheltuieşte 10,3 miliarde de lire sterline (14,3 miliarde dolari) pe an pentru contracte de servicii oferite prin intermediul parteneriatelor publice-private, de tipul celor avute cu Carillion, a anunţat săptămâna trecută Biroul Naţional pentru Audit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.