Preşedintele FTPR: „Cinci mii de locuri de muncă sunt libere pe litoral, nu mai avem cu cine să lucrăm”

0
29

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că turismul de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă, fiind disponibile cinci mii de locuri de muncă, şi că patronii de pe litoral dau salarii foarte bune, încercând să găsească un echilibru între ceea ce produc, ce plătesc la stat şi ce rămâne pentru a-şi putea continua activitatea. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a recunoscut că aceasta este una din principalele probleme cu care se confruntă sectorul de turism şi a spus că intenţionează realizarea la Constanţa a unui centru pentru instruirea personalului din acest domeniu.

Mohammad Murad a declarat luni că la întâlnirea de lucru a celor implicaţi în turism, la care a fost prezent şi ministrul Bogdan Trif, a ridicat problema lipsei forţei de muncă.

A fost o întâlnire constructivă. Am ridicat mai multe probleme, unele care sunt foarte urgente şi care vizează nevoia urgentă de cel puţin cinci mii de locuri de muncă. Cinci mii de locuri de muncă sunt astăzi libere pe litoral. Trebuie găsite soluţii cât se poate de urgent pentru că vă spun sincer nu mai avem cu cine să lucrăm. Am fost acuzaţi, nu de cei prezenţi, că nu dăm salarii, dăm salarii foarte bune. Noi întotdeauna căutăm un echilibru între ce producem, ce plătim la stat şi ce rămâne ca să putem continua o activitate. Acum 4-5 ani de zile nu era această problemă”, a afirmat preşedintele FPTR citat de news.ro.

La rândul său, ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la conferinţa de presă, a recunoscut că aceasta este una din principalele probleme cu care se confruntă sectorul de turism şi a spus că intenţionează realizarea la Constanţa a unui centru pentru instruirea personalului din acest domeniu.

E una din principalele probleme cu care se confruntă sectorul de turism. Ne dorim să facem inclusiv la Constanţa, un centru de excelenţă în instruirea personalului în turism,  am avut discuţii ]n acest sens cu preşedintele Consiliului Judeţean (…) Sunt de puţin timp la minister şi încerc să remediez problemele. Din păcate, turismul a fost neglijat în ultima perioadă. Nu mai este cazul, în programul de guvernare al PSD este o prioritate şi încercăm să recuperăm foarte repede timpul pierdut”, a afirmat Bogdan Trif conform aceleiași surse.

El a mai afirmat că în privinţa calităţii serviciilor din turismul românesc, comparativ cu cele din străinătate nu sunt diferenţe mari, fiind situaţii când în România lucrurile sunt mai bune decât în alte ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.