Regina saramurilor: Saramura de biban!

0
43

Această prezentare necesită JavaScript.


Bună ziua iubitori ai preparatelor din pește. Pentru astăzi vă propun o rețetă simplă și extraordinar de delicioasă „Saramura de Biban”.
Ingrediente:
4-5 bibani necurățați de solzi(se scot doar mațele și branhiile ca in imagine)
1 căpățână de usturoi
3 roșii
2 linguri ulei
1 ardei iute(opțional se pune in ultimile 5 minute de fierbere)
1/2 legături de mărar
2-3 linguri de oțet din vin(oțetul de mere îndulcește preparatul)
1 litru apă
sare și piper
Mod de preparare:
Bibanul se pune la copt pe o tablă cu sare sau un grill(ca in imagine) și se coace pe ambele părți circa 4-5 minute.

Apa se pune la fiert împreună cu roșiile tocate, usturoiul și uleiul. După ce au fiert roșiile și usturoiul, se adauga peștele și se lasă la fiert circa 10 min. Oțetul și mărarul se adaugă la final și se mai dă un clocot.

Și nu uitați ca peștele trebuie să „înoate”….. o tarie înainte de masă și in timpul mesei vin alb.
Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here