Se schimbă vremea în România, în miez de iarnă: Prognoză incredibilă a meteorologilor, pentru următoarele două săptămâni

0
28

Vremea se va menţine geroasă în toată ţara, marţi, dar de miercuri se va încălzi, iar până în 21 ianuarie temperaturile maxime pot atinge şi 9 grade, peste normalul acestei perioade, arată prognoza pentru perioada 15 – 28 ianuarie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care arată că în perioada 17-21 ianuarie vremea va fi mai calsă decţt în mod obişnuit, iar între 22 şi 24 ianuarie va fi o perioadă cu temperaturi în scădere.

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 ianuarie:

 

 

 

 

DOBROGEA

Vremea va fi rece la debutul intervalului, cu temperaturi diurne negative şi o medie a celor nocturne de -6 grade. Apoi, valorile – în creştere semnificativă – vor caracteriza în general un regim termic peste cel specific perioadei; astfel, între 17 şi 22 ianuarie vor fi maxime de 4…8 grade şi minime de -2…5 grade, mediat pe regiune. După un interval scurt (23-24 ianuarie) cu o vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade şi ale celor nocturne de -4…-2 grade, estimările prognostice indică din nou o creştere a temperaturilor peste norma caracteristică ultimei decade de ianuarie. În perioada 17-18 ianuarie precipitaţii mixte se vor semnala pe arii relativ extinse. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou în zilele de 22 şi 23 ianuarie.

 

 

LA MUNTE

Vremea rece, local geroasă se va menţine la începutul intervalului. Apoi, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, temperaturile se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2…2 grade şi ale minimelor de -7…-3 grade, valori mai mici fiind posibile în data de 18 ianuarie şi în perioada 23-24 ianuarie. În intervalul 16-18 ianuarie precipitaţiile vor fi frecvente, moderate cantitativ; vor predomina ninsorile, dar trecător pot apărea şi lapoviţă sau ploi, la altitudini de sub 1400 m. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi în perioada 21-23 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.