Split TVA, doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul.

0
52

Comisia de buget din Senat, condusa de senatorul Eugen Teodorivici (PSD) a votat marti, in sedinta, modificarea ordonantei privind TVA Split, la propunerea senatorilor PSD, asa incat plata defalcata a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul, potrivit amendamentelor PSD publicate de profit.ro. Pentru celelalte firme sistemul va fi optional in 2018 si obligatoriu doar din 2019, daca se va dovedi functional, au decis astazi senatorii din comisia de buget-finante, prin aprobarea unor amendamente depuse in acest sens.
Tot marti, comisia de buget a votat eliminarea supraaccizei la carburant din textul Ordonantei de Guvern. Propunerea a fost facuta de senatorul PNL Carmen Harau si a intrunit majoritatea voturilor, desi nu toti cei de la PSD au votat in favoare. In plus, comisia a votat un raport de respingere pentru ordonanta care viza contractele part-time, pentru care sunt stabilite contributii la nivelul salariului minim.
Potrivit unor surse parlamentare din PSD, aceste modificari votate de majoritatea din comisie, inclusiv de cei din PSD, marti in sedinta comisiei nu au fost discutate in prealabil la nivel de grup parlamentar sau cu conducerea partidului. Nu este clar momentan cum va vota plenul Senatului si ulterior ce se va intampla cu aceste modificari in Camera Deputatilor, care este decizionala pe toate cele trei proiecte.

Citește și: Ordonanţele privind split TVA şi majorarea accizei la combustibili, la vot final în plenul Senatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.