Un nou punct de trecere a frontierei a fost inaugurat în Constanţa: La ceremonie au fost prezenți Mihai Tudose și premierul Bulgariei

0
25

Un nou punct de frontieră între România şi Bulgaria a fost inaugurat, marţi, în judeţul Constanţa, în prezenţa premierului Mihai Tudose şi a omologului său bulgar,

La ceremonie au participat prim-ministrul României, Mihai Tudose şi prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, alături de miniştrii de Interne ai României şi Bulgariei, Carmen Dan şi, Valentin Radev.

Inaugurarea Punctului de trecere a frontierei Lipniţa – Kainargea este cuprinsă într-un program mai amplu al premierului României în Bulgaria.

Premierul Mihai Tudose a participat, marţi, la ceremonia de deschidere a punctului de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, alături de omologul bulgar, Boiko Borisov, ocazie cu care a subliniat importanţa evenimentului.

„Este un moment simbolic, este un moment care deschide o zi ce va sta sub semnul interconectivităţii şi a eforturilor comune ale celor două ţări, celor două guverne, eforturi în vederea operaţionalizării a tot ceea ce înseamnă intercontectare locală, regională, energetică, de siguranţă în comun a celor două ţări. Sunt onorat că împreună cu premierul Republicii Bulgaria dăm startul unei zile care, cred eu, că va fi de însemnătate pentru viitorul comun al celor două ţări”, a spus Tudose.

La ceremonie au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, ministrul de interne al Bulgariei, Valentin Radev.

Astfel, tot marţi, Mihai Tudose şi membrii Executivului român vor participa, la Varna, la Reuniunea interguvernamentală româno-bulgară. De asemenea, Mihai Tudose va participa la Reuniunea cvadrilaterală a prim-miniştrilor României, Bulgariei, Serbiei şi Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.