Valori record la vânzările de Black Friday, de la primele ore ale dimineții

0
15

Valoarea totală a comenzilor înregistrată de Black Friday de cel mai mare retailer din România, eMag, era de 125,4 milioane de lei (27 milioane euro), la ora 8:15, la o oră şi jumătate de la începerea evenimentului, fiind vândute deja 100 de automobile şi motociclete, potrivit informaţiilor afişate de retailer.

Românii au efectuat de Black Friday 40.000 de tranzacţii în valoare de 31 milioane lei, cu 460% mai mult decât anul trecut, potrivit datelor publicate la ora 8:40 de operatorul de plăţi PayU România.

Numai în intervalul 07:00-08:00, sumele plătite prin intermediul PayU au fost de 26,5 milioane lei, fiind înregistrate 27.300 de tranzacţii.Cele mai căutate categorii produse au fost din IT&C şi fashion, iar valoare medie a unui coş de cumpărături a fost de 782 lei.

Cea mai mare tranzacţie înregistrate în platforma PayU România a fost de 35.185 lei, iar tranzacţiile provin din România în proporţie de 96%.

”Observăm o creştere a numărului tranzacţiilor, dar şi a volumului acestora cu peste 460%, dacă ne raportăm la intervalul 00:00 – 08:00 şi îl comparăm cu acelaşi interval al anului trecut. Principala cauză este pusă pe seama creşterii plăţii cu un singur click (pay by click). Până în momentul de faţă, 70% din totalul tuturor plăţilor a fost efectuat prin această metodă”, a declarat Elena Gheorghe, Business Development Manager PayU România.

Numărul produselor vândute este de aproape 310.000, iar cel al produselor rămase de peste 1,69 milioane, potrivit News.ro.

eMag a vândut 14 ceasuri şi bijuterii de lux, peste un kilogram de aur şi 35 de pachete turistice. Produsele pentru casă, electrocasnicele mici, telefoanele şi televizoarele au fost cel mai bine vândute produse.

Numărul maxim de vizitatori simultan pe site a depăşit 470.000, aproape 74% dintre vizite au fost efectuate de pe mobile, iar peste 30% dintre plăţi au fost efectuate cu cardul.

Black Friday este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Comercianţii români au preluat acestă sărbătoare, dar unii retaileri anunţă reduceri şi înainte sau după ziua evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.