Vreme surprinzătoare anunțată de meteorologi: Prognoza pentru următoarele două săptămâni

0
41

Vremea va continua să rămână, în general, caldă în perioada următoare, însă meteorologii estimează și intervale cu averse în majoritatea regiunilor, în special în zilele de 11 și 12 septembrie, respectiv din 17 septembrie, aproape în fiecare zi, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicate luni și valabile pentru perioada 11-24 septembrie.

În Dobrogea, până la începutul celei de-a doua săptămâni, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între 25 și 27 de grade. Excepție vor face primele două zile, când media lor va fi în jurul valorii de 29 de grade. Ulterior, valorile medii ale temperaturilor maxime vor scădea ușor și treptat și vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade. În primele două nopți, temperaturile minime vor fi, în medie, de aproximativ 19 grade, în noaptea următoare vor scădea până spre 16 grade, pentru ca în intervalul 15 — 18 septembrie să nu mai aibă variații semnificative. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor minime va scădea treptat, cu 3 — 4 grade. De asemenea, vor fi condiții pentru averse în jurul datei de 13 septembrie, dar și în intervalul 19 — 23 septembrie.

La munte, în prima zi, vremea va fi caldă, apoi temperaturile maxime vor scădea accentuat de la valori, în medie, de 21 de grade, până la 12 grade, în ziua de 13 septembrie. Ulterior acestei răciri, vremea va intra într-un proces de încălzire, către valori medii maxime de 19 grade, însă după data de 19 septembrie temperaturile vor scădea din nou, neavând variații semnificative de la o zi la alta. La începutul intervalului, minimele vor scădea de la valori medii în jurul a 12 grade, spre 5 grade în noaptea de 13 spre 14 septembrie, după care vor crește ușor de la o zi la alta spre valori de 10 grade, în 17 septembrie. După această dată și până spre sfârșitul intervalului, se va produce o nouă răcorire a vremii, astfel că valorile medii ale temperaturii minime vor ajunge să fie de 5 — 6 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în intervalul 11 — 14 septembrie, dar și între 17 și 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.