Zacusca de legume cu somn prajit

0
49

Ingrediente:
2 vinete de marime medie
5 ardei capia
4 morcovi
3 cepe potrivite
3 dovlecei
5/6 ciuperci mari(optional)
3 roșii tocate
0.5 litri suc de rosii
0.5 litri vin alb
2-3 catei de usturoi
ulei
sare
piper
cateva foi de dafin
patrunjel
4-5 bucati pana de somn(daca nu gasiti somn, merge foarte bine si cu somon)

Mod de preparare:

Toate legumele se curata, spala, se taie marunt(vinetele se curata de coaja) si se calesc pe rand intr-un tuci. Ceapa si morcovul se poate da si pe razatoare. Dupa ce am calit legumele, le punem pe toate intr-un vas si se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul, foile de dafin si se lasa la foc mic (timp in care se amesteca regulat pentru a nu se prinde) aproximativ 2-3 ore.

Pana este gata zacusca noastra, punem in tigaie ulei la incins si prajim somnul.

Aproape de final se adauga in zacusca, pestele prajit si se mai lasa la fiert circa 10 minute (sa se intrepatrunda aromele).

Și nu uitați ca peștele trebuie să „înoate”….. o tarie înainte de masă și in timpul mesei vin alb.
Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here