Zara: Mesaje transmise prin haine de muncitori, clienților magazinului

0
65

În România, mai exact în AFI Palace Cotroceni tocmai s-a deschis cel mai mare magazin Zara din sud-estul Europei. Și asta pentru că românii apreciază mult acest brand, care înregistrează profituri din ce în ce mai mari în țara noastră.

O poveste adevărată care lovește în imaginea companiei îi va face, însă pe unii să se gândească de două ori înainte de a alege magazinul de unde să-și cumpere haine.

Recent, mai mulți clienți au găsit mesaje disperate cusute în produsele pe care le-au achiziționat din magazinele Zara. Erau mesaje de ajutor, plasate de muncitorii din fabricile de confecții cu care colaborează compania, care spuneau că nu au mai fost plătiți de luni de zile.

Din păcate, acest caz nu este singular pentru că s-a mai întâmplat și în trecut, însă acum mesajele cusute în haine au fost găsite în magazinele din Istanbul și erau scrise în limba turcă.

Muncitorii au scris în mesaje că sunt angajați ai firmei Bravo Tekstil, care s-a închis peste noapte, fără să-și mai plătească angajații, potrivit independent.co.uk. Bravo Tekstil producea haine și pentru Mango și Next.

În trecut, Zara s-a mai aflat în mijlocul unor contreverse cauzate de colaborarea cu fabrici care poluează masiv, de furtul muncii unor tineri designeri, dar și de colaborarea cu fabrici care își tratează angajații ca pe niște sclavi sau care „angajau” copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.