1693893125_index.png

Medicul Tudor Ciuhodaru ne învață cum să ne ferim de botulism, dar și cum să recunoaștem semnele unei îmbolnăviri cu cea mai puternică toxină. Recent, 4 persoane au ajuns la spital cu suspiciune de botulism după ingestia de șuncă de porc conservată în casă.

Conservele, cea mai frecventă cale de îmbolnăvire FOTO Profimedia

Prima și ceea mai importantă măsură se referă la aplicarea tehinicilor corecte de conservare a alimentelor în gospodărie. „Ele au drept scop îndepărtarea tuturor bacteriilor, de exemplu prin prepararea termică în oala sub presiune la 120 grade Celsius cel puţin 30 de minute„, arată dr. Tudor Ciuhodaru.

De asemenea, asigurați eliminarea eventualelor toxine: aruncați orice aliment conservat dacă recipientul este bombat şi fierbeți minimum 10 minute orice conservă.

Învățați să recunoașteți primele simptome. Nu temporizați prezentarea la spital atunci când la 18-36 de ore după consumul de alimente…

Citeste mai mult

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *