Șapte motive să vizitezi România. Locuri spectaculoase care nu merită ratate

După succesul uimitor al serialului „Wednesday”, filmat în țara noastră, România devine din ce în ce mai atractivă. Clădiri de poveste și peisajele spectaculoase sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiștii merită să ne viziteze.

După „White Lotus”, „Bridgerton” și „Lord of the Rings”, filme care i-au trimis pe oameni în călătorie pe tot globul pentru a vedea pe viu ce au admirat pe micul ecran, a venit rândul serialului „Wednesday”, scrie www.traveloffpath.com.

Serialul cu opt episoade a înregistrat 341,2 de milioane de ore de vizionare în toată lumea de-a lungul primei săptămâni de la premiera sa pe 23 noiembrie, doborând recordul de 335 de ore deţinut de sezonul 4 al serialului „Stranger Things”.

Serialul sud-coreean „Squid Game” păstrează recordul însă recordul absolut de 571,76 milioane de ore vizionate într-o săptămână după ce s-a impus ca un fenomen global în toamna anului trecut.

Casa lui Dracula

Cea mai mare parte a serialului a fost filmată în România, țară care nu este deloc străină de referințe gotice înfricoșătoare. Celebrul roman de ficțiune al lui Bram Stoker, Dracula, a fost inspirat de o figură faimoasă din istoria României, Vlad Țepeș, unde castelele au fost promovate ca fiind casa lui Dracula. Deși este un castel ciudat, cocoțat pe o stâncă înaltă, atrage sute de mii de turiști în fiecare an.

Castelul Bran, un loc de poveste FOTO Adevărul
Castelul Bran, un loc de poveste FOTO Adevărul

România are multe de oferit, iar Transfăgărășanul este una dintre ele. Populara emisiune TV Top Gear a ajutat la plasarea acestui drum spectaculos pe harta turistică, după ce realizatorii show-uluu l-au numit „cel mai bun drum din lume”. Priveliștile sunt incredibile și veți găsi o mulțime de opriri confortabile pe parcurs, inclusiv câteva castele în ruine.

Terase în aer liber, în stil boem

Capitala României, București, este plină de terase fermecătoare, care sunt adesea ascunse în grădini secrete. Aici poți să savurezi o cafea sau să servești unele dintre mâncărurile delicioase ale României. În timp ce ești în București, poți să te oprești și la Grădina Botanică, unde au fost filmate scenele cu sera Academiei Nevermore.

Sinaia, în topul destinațiilor de schi

Sinaia este un alt loc mirific, o zonă celebră de schi din România. Aceste peisaj de munte a oferit fundalul de iarnă perfect pentru serialul Netflix, arată sursa citată. Aici veți putea vedea și Gara Regală.

Castele în stil gotic

Cu câteva sute de castele impresionante în țară, îți va fi greu să alegi pe care să le vizitezi, deoarece fiecare are caracterul său unic. Castelul în stil neoromânesc, Cantacuzino, a fost folosit ca platou de filmare al Academiei Nevermore. Dacă sunteți în căutarea unui lucru mai romantic, fermecătorul Castel Peleș este cea mai bună alegere.

Peleșul, o destinație de vis FOTO Shutterstock
Peleșul, o destinație de vis FOTO Shutterstock

Alei de piatră în orașe vechi

România este plină de orașe medievale precum Brașov. Un oraș vechi, pitoresc plin de alei întortocheate de piatră, case pastelate și biserici fortificate. Arhitectura românească a fost inspirată din nord-vestul Europei, cum ar fi Luxemburg și Lorena.

Aventuri în aer liber

De la drumeții în Munții Bucegi, la pescuit pe Dunăre, România are multe de oferit amatorilor de senzații tari și iubitorilor de natură. Munții Carpați oferă un punct de plecare excelent pentru toate dorințele dumneavoastră în aer liber, inclusiv drumeții, camping, ciclism și speologie.

Sfinxul din Bucegi FOTO Adevărul
Sfinxul din Bucegi FOTO Adevărul

Sfinxul din Bucegi, care este o formațiune de stâncă sculptată ca un chip uman, sau Peștera Scărișoara, care este cel mai mare ghețar subteran din țară, sunt doar două dintre obiectele spectaculoase pe care le puteți vedea.

Transilvania, un loc mirific

Transilvania este o regiune istorică, cu istorie complexă. Are o populație care variază cultural, etnic, lingvistic și religios. Aici veți găsi peste 150 de biserici fortificate bine conservate, care oferă stiluri arhitecturale unice, până la cel mai mare muzeu în aer liber, Muzeul ASTRA, care redă vieța de de zi cu zi a satului românesc de odinioară.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *