supliment-natural-ajuta-scaderea-glicemie-colesterol-761627

Pacienții diagnosticați cu diabet trebuie să-și țină glicemia sub observație și să mențină un nivel optim astfel încât să evite apariția unor probleme serioase de sănătate precum boli cardiovasculare, boli de rinichi și probleme de vedere.

Din fericire există un supliment alimentar care ajută într-o astfel de situație.

În urma unui studiu publicat în Diabetes Care, 30 dintre participanți, diagnosticați cu diabet, au luat suplimente cu scorțișoară timp de 40 de zile iar alți 30 de participanți au luat un tratament placebo.

La finalul studiului, s-a constatat că toți participanții care au luat suplimente cu scorțișoară aveau glicemia scăzută, în timp ce restul, care au luat un tratament placebo, nu aveau nicio valoare modificată.

De asemenea, studiul arată că participanții care au consumat scorțișoară timp de 40 de zile aveau nu doar glicemia redusă, ci și colesterolul și trigliceridele.

Introdusă în dietă, scorțișoara va reduce factorii de risc asociați diabetului și bolilor cardiovasculare.

Un alt studiu realizat de Istanbul Medipol University Institute of Health Sciences arată rezultate simiare. Consumul cu regularitate de 3-6 grame de scorțișoară pe zi are un impact pozitiv asupra nivelului glicemic.

Un alt beneficiu al suplimentelor cu scorțișoară este reducerea stresului oxidativ, un factor de risc pentru diabetul de tip 2.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *